Jag älskar verkligen att pyssla, fixa & trixa så fort jag får en idé. Älskar att klura för att komma på små "uppfinningar" och smarta lösningar eller bara något fint som passar i hemmet. Sy är också något jag gärna gör då tid finns, tyvärr inte så ofta nu för tiden men små projekt här och där lyckas jag alltid skaffa mig.

Vi är supernöjda med vår barnvagn (Teutonia Cosmo) men det är en sak som stört mig i 9 veckor och det är de små "fönstren" på sidorna som släpper in solen rätt i ögonen på Tuva. Tänkte hur svårt ska det vara för dem att åtgärda detta med små tyglappar som man kan välja att ha uppe eller nere. Garanterar det är fler som upplever samma sak. Istället för att svära mer över dem tog jag tag i saken och köpte lite svart tyg och självhäftande kardborreband. Resultatet ser ni nedan (kanske lite svårt se men med min beskrivning ovan ang problemet kanske ni med livlig fantasi förstår resultatet :) Som ni kanske märker är jag supernöjd med mina små uppfinningar men har insett att alla andra kanske inte blir lika entusiastiska men vad gör det :)

Blev less ha turkos som accentfärg i vardagsrummet så då vi var och handlade mat på Coop så köpte vi lite filtar, gardiner, kuddar och underlägg för 300 kr och vips så fick vi ett "nytt" vardagsrum som även passar fint med spjälsängen och Tuvas lilla hörna. Ska bara byta ut bokstäverna till något annat än läshörna :) Tänk vad lite tyg kan göra stor skillnad.

Innan Tuvas ankomst så insåg vi att vi verkligen har ont om förvaring så vi köpte en bänk i hallen som jag sydde en dyna till så den passar att sitta på. Perfekt då jag var i slutet av graviditeten och allt annat än smidig :) Skönt vila ändalyktan på den nu också för den delen. Gjorde liknande i köket tidigare och det är perfekt sitta där då man väntar på att maten eller kakan i ugnen ska bli klar. Ett tips är att köpa skumgummimadrass från Jysk som fyllning i sittdynan. Den är egentligen gjord för en spjälsäng men kostar bara 99 kr då skumgummi annars kan vara ganska dyrt.

Har också stört mig på att den filt eller sjal som vi brukar ha över vagnen blåser iväg och det finns speciella filtar som är rätt dyra som man kan klämma fast i suffletten. Drömde om att man kan ju ta ringar till duschdraperi så dagen efter gick jag till Lagerhaus och köpte svarta ringar. Har provat i helgen och det funkade super :)

Mamma och pappa var här i helgen då det var Sthlm Marathon. Tyvärr fick pappa bryta då han fick en muskelbristning i vaden men kämpade på bra i ca 18 km. Superkul ha dem här och att de får träffa Tuva som växer så det knakar. Passade bra de var här denna helgen så vi kunde fira mamsen och svärmor på morsdag. Jag blev också firad, inte illa alls :)

Igår var det även 1 år sedan Eddies storslagna frieri via Aftonbladet. SOM det har hänt mycket under ett år, helt tokigt ju. Hunnit med att vara gift i snart 5 månader och har världens finaste tös som snart är 2,5 mån. TACK Eddie för att du finns och är den du är, älskar dig så oändligt mycket! Du gör mig hel! PUSS


Fatta chocken då jag inser att överallt i Stockholm och Piteå sitter dessa stora reklamskyltarna uppe i T-banan, busshållplatser m.m. En bra "chock" dock så sjävklart svarade jag JAAAAA!



Uppfinning del I: Lappen med kardborre som kan fästas i taket för ljusinsläpp och fällas ner så solen stängs ute.


Uppfällt läge


Uppfinning del 2: Håller fast filten då det blåser. Brukar ha en svart sjal, lite snyggare men då syntes inte hållarna så bra.


35 kr istället för 349 kr som "specialfilten" kostar.


Före


Efter


Före


Efter


En "efterbild" till


Sytt sittdyna och kuddar samt gardinkappa


I julas såg det ut såhär :)


Så här blev resultatet i hallen


Morsdagspresent besående av en termosmugg där jag bytte ut bilden på insidan av plasten mot ett foto på mig och Tuva. Ekologiska geléhollon och ett ljus med jordgubbslukt där det står "Mamma, du är lysande" för det är hon! Svärmor fick ett likadant paket men med en bild på Eddie & Tuva.